donderdag 29 oktober 2009

Gebroken voet-zwammetjes

Vorig weekend ben ik Rollin gaan helpen tijdens een workshop natuurfotografie. Het is altijd fijn om enthousiaste leerlingen te kunnen helpen. Dikwijls met (voor ons) heel eenvoudige dingen.

Toen ik even tijd had om zelf een beeld te zoeken sprong ik snel over een prikkeldraad. Dat was niet zo'n goed idee want aan de andere kant zat een greppeltje onder het gras. De combinatie van een flinke sprong, een rugzak vol fotomateriaal en een greppeltje heeft geresulteerd in een gebroken voet.
Op het moment zelf was dat nog niet duidelijk maar ik had al wel door dat het goed fout zat. Desondanks heb ik daar nog een halve dag rondgehuppeld (vooral hinkend) maar de fut was er toch wat uit. Veel foto's heb ik ook niet gemaakt (hoe zou je zelf zijn met een vers gebroken voet).
Ik lig nu trouwens al een paar dagen plat. En tot mijn frustratie zal het nog wel een tijd duren eer ik terug te velde kan.

Dit zijn twee van de weinige beelden die ik toen toch nog gemaakt heb.
Er zijn een aantal zaken mis mee waar ik volgende keer wel op ga letten:
  • er zijn een aantal zwammetjes die elkaar overlappen. Volgende keer een net iets ander standpunt nemen. Of andere zwammetjes zoeken.
  • de zwammetjes komen niet helemaal los van de achtergrond. Dus volgende keer een flits of reflectiescherm langs achter toevoegen. Vooral bij de tweede is dat het geval.


zaterdag 3 oktober 2009

Mijn 2000e op Ranaphoto

Net mijn 2000e beeld op Rana gezet.
Dit is hem:


Geen perfect beeld, maar toch wel goed genoeg.